Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Πρόγραμμα Αντιγήρανσης

Είναι πολλοί εκείνοι που θεωρούν ότι η αντιγήρανση ασχολείται αποκλειστικά με την παράταση της ζωής ηλικιωμένων. Η άποψη αυτή παραγνωρίζει εντελώς τον πραγματικό στόχο της αντιγήρανσης, που δεν αποτελεί την παράταση του χρόνου ζωής ηλικιωμένων ατόμων, (αν και οι ειδικοί πιστεύουν ότι αν ακολουθήσεις τα σωστά βήματα μπορείς να επεκτείνεις το όριο ζωής σου), αλλά με την επιβράδυνση της έναρξης της διαδικασίας της γήρανσης.
Η θεραπεία της γήρανσης έχει να κάνει λιγότερο με το γύρισμα του χρόνου προς τα πίσω και περισσότερο με την βελτίωση της ποιότητας της ζωής και την συστηματική αναζωογόνηση μιας πλειάδας συγκεκριμένων λειτουργιών. Σκοπός της θεραπείας είναι να σε διδάξει να διατηρείς την υγεία σου σε άριστη κατάσταση, να αισθάνεσαι καλά, ζωντανός, να έχεις ευεξία, να παραμένεις δραστήριος και να διατηρείς την πνευματική σου διαύγεια. Αυτός είναι ένας περισσότερο κλινικός ορισμός το τι είναι πραγματικά η ανανέωση της ανάπτυξης του ανθρώπου (Vincent Giampapa M.D, FACS, Διευθυντής έρευνας του διεθνούς ινστιτούτου μακροζωίας)



Αύξηση και ανάπτυξη του ανθρώπινου οργανισμού

Η αύξηση και η ανάπτυξη του οργανισμού κορυφώνονται καθώς πλησιάζουμε στα 20 χρόνια. Από βιολογική άποψη στο σημείο αυτό όλες οι λειτουργίες έχουν την μεγαλύτερη απόδοση και ο οργανισμός έχει τις μεγαλύτερες εφεδρείες. Μετά από αυτό το σημείο αρχίζει αργά και βαθμιαία ο εκφυλισμός όλων των συστημάτων. 
 
Μετά τα 30 ο ρυθμός επιταχύνεται και μετά τα 40 αρχίζουν τα πρώτα μικρά δείγματα γήρανσης του οργανισμού. Μεταξύ άλλων παρουσιάζεται απώλεια ενεργητικότητας, μείωση της όρασης, ελάττωση σεξουαλικής επιθυμίας, πόνοι στις αρθρώσεις, ελάττωση απορρόφησης ασβεστίου, επιδείνωση της μνήμης, απώλεια συγκέντρωσης και προοδευτική επιδείνωση των άλλων διανοητικών λειτουργιών. Παρόλα αυτά τα ευχάριστα νέα είναι ότι δεν είναι απαραίτητο τα πράγματα να εξελιχθούν με αυτό τον τρόπο.

Ασθένειες και ηλικία

Δυστυχώς, η παραγνωρισμένη αλήθεια είναι ότι για την κακή κατάστασή μας ευθύνονται οι ασθένειες και όχι η ηλικία. Αν φροντίσετε να παραμείνετε σε φόρμα και υγιής, τα γηρατειά μπορεί να είναι μια εποικοδομητική και γεμάτη απολαύσεις περίοδος. Τα νοσήματα που σκοτώνουν, όπως οι καρδιοπάθειες, τα εγκεφαλικά επεισόδια και οι περισσότερες μορφές καρκίνου μπορούν εύκολα να προληφθούν, αν ξέρεις να τα αντιμετωπίσεις με τον σωστό τρόπο.

 

                                          


Ευεξία: Τι είναι και πως θα την επιτύχουμε;

Η επίτευξη και η διατήρηση της υγείας (κατά προέκταση το πόσο και πως θα ζήσουμε) αλλά και της ευεξίας γενικότερα, εξαρτάται σε μεγάλο μέρος από τις καθημερινές επιλογές μας, τις συνήθειές μας και γενικότερα τον τρόπο ζωής μας.

Είναι, καθαρά λοιπόν υπόθεση του καθενός, να ακολουθήσει τους κανόνες εκείνους που θα τον καθοδηγήσουν στην εξασφάλιση μιας άριστης υγείας και ευεξίας. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, είναι κοινώς αποδεκτό ότι η σωστή διατροφή και η άσκηση παίζουν καθοριστικό ρόλο. Η σωστή και ποιοτική διατροφή προάγει την υγεία και την ευεξία και βοηθά στην πρόληψη μελλοντικών προβλημάτων, ενώ αντίθετα η κακή και μη ισορροπημένη διατροφή σχετίζεται με νοσήματα φθοράς (παχυσαρκία, διαβήτης, καρκίνος, καρδιαγγειακά νοσήματα κτλ).

Η καλή φυσική κατάσταση, η οποία επιτυγχάνεται με την συστηματική φυσική δραστηριότητα, ελαττώνει τον κίνδυνο χρόνιων καταστάσεων όπως η υπέρταση, ο διαβήτης και η αρθρίτιδα, καθώς ενισχύει την ικανότητα του ατόμου στην καλύτερη αντιμετώπιση του στρες. Η φυσική δραστηριότητα παίζει, επίσης, σπουδαίο ρόλο στην απώλεια βάρους και στην διατήρηση του βάρους που χάσαμε.

 

 Ευεξία σημαίνει: 
  • έλλειψη ασθένειας
  • πρόληψη νόσου
  • καλή φυσική κατάσταση & ζωντάνια
  • κατάσταση ολιστικής διατήρησης (σώματος, πνεύματος και ψυχής) και επέκτασης των λειτουργιών μας με ενίσχυση αποθεμάτων εναντίων των επιθετικών δυνάμεων κατά της υγείας.


Τι είναι το πρόγραμμα αντιγήρανσης;

Είναι ένα ολοκληρωμένο και εμπεριστατωμένο πρόγραμμα. Ο στόχος του είναι, με την βοήθεια ενός εξειδικευμένου πλάνου διατροφικής αγωγής και προγράμματος φυσικής δραστηριότητας, να εφοδιάσει τα άτομα με την γνώση, την στρατηγική και τα μέσα, για την βελτίωση της ποιότητας ζωής, την επίτευξη δημιουργίας αισθήματος ευεξίας και άριστης διάθεσης και πρόληψη ή/και μείωση των συμπτωμάτων όλων των νοσηρών καταστάσεων που παρουσιάζονται με το πέρασμα του χρόνου.


Στόχος του προγράμματος

Να διατηρηθείτε υγιείς, με την εφαρμογή διατροφικών και καθημερινών κανόνων και διαμόρφωση του τρόπου ζωής σας, έτσι ώστε να δημιουργήσετε ασπίδα προστασίας έναντι της ασθένειας και του γήρατος.

 


 


Τι θα προτιμούσατε;

Γηρατειά με αρρώστια ή γεμάτα υγεία και ζωντάνια;
Πιστεύουμε ότι τα πάντα είναι στο χέρι σας
!

Τι γίνεται όταν αποφασίσω να σας επισκεφτώ;

Το κέντρο μας με την βοήθεια εξοπλισμού προηγμένης τεχνολογίας ιδιαίτερης ακρίβειας καθώς και την επιστημονική εμπειρία μιας πολυπληθούς ομάδας συνεργαζόμενων επαγγελματιών του ευρύτερου χώρου της υγείας (ιατρών, διαιτολόγων, εργοφυσιολόγων, ψυχολόγων) θα παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, πάντα σε συνεργασία με τον ιατρό σας όπου χρειάζεται. Περιλαμβάνονται:

  • Διατροφική αξιολόγηση και εκτίμηση θρεπτικής κατάστασης.
  • Ακριβής προσδιορισμός σύστασης σώματος (λιπώδης και άλιπη μάζα σώματος).
  •  Έλεγχος του βασικού μεταβολισμού .
  • Προσδιορισμός των υγρών του σώματος (έλεγχος ενυδάτωσης) και της κυτταρικής μάζας.
  • Προσδιορισμός του υποδόριου λίπους και της κατανομής του στο σώμα (μέτρηση μεγάλης σημασίας για την πρόγνωση των παραγόντων αρτηριοσκλήρυνσης)
  • Έλεγχος φυσικής κατάστασης.
  • Μέτρηση επιπέδων αντιοξειδωτικών στο αίμα (βιταμίνες Α, C, E, καροτενοειδή, γλουταθειόνη) και λοιπές εργαστηριακές εξετάσεις.
  • Mέτρηση σακχάρου, ουρίας, κρεατινίνης, χοληστερίνη, HDL –χοληστερόλη, LDL-χοληστερόλη, τριγλυκερίδια, λιπίδια, SGOT, SGPT
  • Συμβουλευτική εξατομικευμένη διατροφική αγωγή σε συνδυασμό με εξειδικευμένο πρόγραμμα φυσικής δραστηριότητας.
  • Αντιγηραντική αρωματοθεραπεία δέρματος
  • Επιπρόσθετα συμπληρωματικά μέτρα, που μπορεί να είναι συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής με φυσική και σωματική φροντίδα (τεχνικές χαλάρωσης), ή με στρατηγικές ρύθμισης του στρες.
  • Παρακολούθηση της εφαρμογής των ανωτέρω προγραμμάτων.

Το πρόγραμμα αντιγήρανσης κρίνεται απαραίτητο για την εξασφάλιση ευεξίας, σωματικής και ψυχικής υγείας του ανθρώπου  και την επιβράδυνση της διαδικασίας της γήρανσης. Για την επιτυχία του είναι σημαντικό να καλύπτονται οι ανάγκες σας σε όλους τους τομείς και να υπάρχει συνέπεια και πίστη στη διαδικασία από μέρους σας!

Τελικός σας στόχος είναι η υιοθέτηση καινούργιων συνηθειών, ενός νέου τρόπου ζωής και συμπεριφοράς……

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου